NordNews
Avem ce spune

Câte persoane au solicitat reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă

Începând cu 1 ianuarie 2021, au fost depuse 4 637 de cereri din mai bine de 18 mii prognozate pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă. Casa Națională de Asigurări Sociale precizează că, din numărul total de cereri depuse, 1 901 sunt depuse online, prin intermediul site-ului www.cnas.md, iar 2 736 de cereri – pe suport de hârtie, la subdiviziunile teritoriale, transmite IPN.

CNAS reamintește că, de la 1 ianuarie 2021, se reexaminează pensiile pentru limită de vârstă ale beneficiarilor care și-au stabilit dreptul la pensie după 1 ianuarie 1999 și au realizat un stagiu de cotizare după ieșirea la pensie de la 7 la 10 ani.

Noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea și copia buletinului de identitate la organul teritorial de asigurări sociale. Majorarea pensiei după reexaminare depinde de durata stagiului de cotizare și mărimea venitului asigurat.

În contextul pericolului răspândirii pandemiei de coronavirus, dar și pentru a reduce fluxul de beneficiari la ghișeele subdiviziunilor teritoriale, Casa Naționale de Asigurări Sociale îndeamnă beneficiarii de pensii să depună cererea de reexaminare a pensiei online. Procedura nu este dificilă, fiind necesar de urmat doar câțiva pași simpli, pe site-ul  www.cnas.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata