NordNews
Avem ce spune

Câți elevi din nordul țării au fost admiși la liceele și colegiile din România

Zilele acestea au fost publicate rezultatele admiterii  elevilor din R. Moldova și din diaspora în învățământul liceal și profesional din România. În total, au fost admiși 977 de elevi, 326 dintre care  sunt din raionele de nord ale țării. Această statistica arată astfel:
Bălți- 39 de elevi;
Edineț – 20;
Briceni – 3;
Rîșcani – 21;
Soroca – 36;
Fălești – 52;
Florești – 42;
Sîngerei – 26;
Dondușeni – 16;
Drochia – 24;
Glodeni – 42;
Ocnița – 5.
Cei 39 de elevi bălțeni, care urmează să-și facă studiile în România, au absolvit ciclul gimnazial la următoarele instituții de învățământ: Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” -12,  Liceele Teoretice ,,George Coșbuc” și ,, Vasile  Alecsandri” – câte 9 persoane, Liceul Teoretic ,,Bogdan Petriceicu Hașdeu ” – 4,  Gimnaziul ,,Alexandru Ioan Cuza” -2, Gimnaziul nr.10 -1, Gmnaziul ,,Alexei Mateevici” din Elizaveta – 2.
Menționăm că 17 dintre cei 39 de elevi au ales să-și continuie studiile la colegii, 12 la un liceu de specialitate,  iar alți 7 au optat pentru studii liceale. Patru elevi  nu și-au identificat încă instituția de învățământ din cauza completării unui număr insuficient de opțiuni.
Cea mai mare medie de admitere ( 9,92) o are Victoria Lupașcu  de la Liceul Teoretic ,,George Coșbuc”, care și-a ales specialitatea matematică-informatică la Colegiul Național, Iași.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata