NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cavcaliuc nu revine în R. Moldova. Acum o săptămână susținea că deja e în drum spre casă

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, refuză să apară în fața procurorilor. Chiar dacă declară că nu se eschiveză de la justiție, Cavcaliuc evită să revină în Republica Moldova. Asta deși, săptămâna trecută a declarat că este deja în drum spre casă, împreună cu familia sa. Astăzi, Gheorghe Cavcaliuc s-a răzgândit și susține că se află nu la odihnă, ci într-o deplasare de muncă, în mai multe jurisdicții internaționale.


„Mă adresez către procurorul Zaharia din Procuratura Sîngerei. Vreau să vă spun că cataloghez toate acțiunile și actele emise de dvs. în privința mea și a colegilor mei pe dosarul politic pe care-l instrumentați. Cosider că sunt acțiune ilegale, abuzice făcute la comandă politică. Vreau să vă informez că toate aceste acte și acțiune ale dumneavoastră vor fi contestate de mine și colegii mei în organele ierarhice superioare. Până la emitarea deciziei de către organele ierarhice superioare pe contestațiile înaintate de noi, dar și până la recuzarea dumneavoastră de procuror pe acest caz, țin să vă informez că mă voi afla la locul meu permanent de muncă, unde activez mai bine de doi ani de zile. În acest sens, v-am trimis pe email ordinul companiei unde sunt angajat pentru perioada respectivă, unde îmi voi desfășura activitatea și în care jurisdicții internaționale. Nu m-am eschivat, nu mă eschivez și nu mă voi eschiva”,  a spus Cavcaliuc.

Amintim că, acum o săptămână, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a declarat că se află deja în drum spre R. Moldova, lucru care nu s-a întâmplat nici până la ziua de astăzi.

„Nu m-am eschivat și nu mă eschivez, chiar în aceste momente sunt cu familia în drum spre casă. Am cerut recuzarea procurorilor cu care sunt în conflict de interese și care nu-mi garantează un proces echitabil”, declara atunci politicianul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"