NordNews
Avem ce spune

Caz de corupere activă la Comrat, documentat de ofițerii SPIA

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI în comun cu organul de urmărire penală al CNA au reținut ieri, 2 aprile, un locuitor al satului Congaz, raionul Comrat pentru tentativa de corupere a doi polițiști.
Potrivit denunțurilor parvenite de la polițiștii de patrulare în adresa SPIA, bănuitul intenționa să ofere mijloace bănești în sumă de 5 000 ruble rusești angajaților Batalionului de Patrulare Sud al INP, pentru ca aceștia să nu întreprindă măsuri ce intră în obligațiunile de serviciu și anume pentru a nu fi documentat pentru conducerea în stare avansată de ebrietate a automobilului, precum și refuzul, împotrivirea și eschivarea de la testarea alcoolscopica.
Ulterior, urmare a acțiunilor de urmărire penală și investigații speciale, suspectul a fost reținut în flagrant delict de ofițerii SPIA și angajații CNA în momentul  transmiterii celor doi polițiști  a mijloacelor bănești promise.
Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală în baza indicilor infracțiunii prevăzute de art.325 alin (1) Cod Penal (corupere activă). Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 2000 până la 4000 unităţi convenţionale.
Suspectul  a fost reținut conform prevederilor art. 166 al Codului de procedură penală al RM, pe un termen de 72 ore.
 Reiterăm priorităţile de perspectivă ale SPIA în activitatea anticorupţie constituie: continuarea colaborării cu societatea, diminuarea efectelor corupţiei asupra sectorului privat; sporirea credibilităţii societăţii faţă de poliţie şi încurajarea populaţiei privind colaborarea cu organele poliţiei; asigurarea transparenţei şi informarea populaţiei despre activitatea  a poliţiei; instituirea unor garanţii eficiente reale pentru persoanele, ce cooperează cu autorităţile statului în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"