NordNews
Avem ce spune

Cazul Ana Zachernicinaia vs Diaspora: Criticile internauților și desolidarizarea Universității din Bălți

După un scandal pe internet, când o membră a Consiliului pentru Dezvoltare Strategică Instituțională (CDSI) a Universității de Stat „ Alecu Russo” a jignit diaspora, instituția de învățământ a venit cu o reacție. Pe pagina de facebook a USARB, a fost publicat un comunicat în care scrie că administrația Universității își exprimă dezacordul total cu afirmațiile defăimătoare făcute de membra CDSI, Ana Zachernicinaia. 

„Consiliul pentru Dezvoltare Strategică Instituțională a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Administrația Universității își exprimă dezacordul total cu afirmațiile defăimătoare făcute de membra CDSI Ana Zachernicinaia și menționează că aceste afirmații exprimă punctul de vedere în exclusivitate al dnei Zachernicinaia și nu poziția oficială a Consiliul pentru Dezvoltare Strategică Instituțională”, se arată în comunicat.

Postarea Universității i-a nemulțimit pe internauți. Aceștia susțin că acest aviz pripit nu scuză ofensele Anei Zachernicinaia la adresa diasporei.

„Adică miile de comentarii ale persoanelor jignite din diasporă cu urări de bine în adresa doamnei cu mămăliga pot fi anihilate cu explicațiile acestea? Voi chiar sunteți în lumea paralelă. Acum înțeleg că situația este foarte gravă cu valorile morale în această instituție. Ana cu mămăliga este o persoană cu funcție de răspundere și după câte înțeleg pentru această funcție se organizează alegeri și cineva din cadrul universității o votează.”

„Este inadmisibil ca această istorie legată de personajul, care a jignit intenționat, conaționalii noștri din Diaspora să treacă doar printr-o acțiune/mesaj de desolidarizare. Or, universitatea de stat din Bălți, în care majoritatea profesorilor sunt conjuncturiști și cu trecut bogat de agenți KGB, nu este în stare să condamne gestul Anei Zachernicinaia. Mințile luminate ale acestei instituții superioare de învățământ, puțin s-au hrănit pe banii moldovenilor, care muncesc peste hotare. Ieși stimat rectorat cu o reacție grăitoare, nu cu avize de doi bani” au scris internauții.

 

 

Amintim că, Ana Zachernicinaia a criticat dur faptul că diaspora și-a exercitat masiv dreptul la vot la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Într-o postare pe facebook, ea a scis că moldovenii care muncesc în străinătate nu au dreptul să decidă soarta Republicii Moldova și că ei vin acasă doar la Paști să mănânce mămăligă.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"