NordNews
Avem ce spune

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare

Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv, marți, la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat și trafic de persoane, Curtea de Apel Craiova hotărând menținerea condamnării pronunțate în primă instanță. Verdictul vine la patru ani de la dispariţia adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, din Caracal, scrie libertatea.ro. 

„În baza art. 396 alin. 1 şi 2 C. proc. pen. condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat”, se precizează în decizia Curţii de Apel Craiova.

În același caz, judecătorii au majorat pedeapsa aplicată lui Ştefan Risipiţeanu, acuzat de viol, de la 7 ani închisoare la 12 ani închisoare. Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu au fost trimişi în judecată în cazul Caracal în 2020. Dincă a fost acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în locuinţa sa din Caracal.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a declarat că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia şi a spus că nu a ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane. În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

În afară de pedeapsa privativă de libertate de 30 de ani, Gheorghe Dincă a fost obligat de instanță la plata unor daune morale de 500.000 euro faţă de mama Alexandrei Măceşanu şi de 100.000 către mama Luizei Melencu şi o altă persoană din familia fetei, precum şi la daune morale de 10.000 de euro faţă de o altă parte civilă din dosar.

Dincă a fost obligat şi la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum total de 750.000 lei, din care suma de 744.129,55 lei în timpul urmăririi penale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"