NordNews
Avem ce spune

Cazurile de COVID-19 de import, în creștere

Cazurile importate de COVID-19 sunt în creștere. Din totalul de 300 de cazuri de import, 44 s-au înregistrat în ultimele 14 zile. Cele mai multe, 12 cazuri, sunt printre persoanele revenite din Turcia. „Cazurile din Turcia sunt legate 100% de odihnă”, a declarat șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul unei conferințe de presă transmite IPN.

Incidența infecției pentru ultimele două săptămână este de 183 de cazuri la 100 de mii de populație. 5,7% din bolnavi fac forme grave de COVID-19.
În ultima săptămână, față de precedentă, numărul de cazuri a crescut cu 9%, iar numărul de decese a scăzut cu 5,5%. Cele mai afectate de virus teritorii, cu excepția municipiului Chișinău, sunt Anenii Noi, Edineț, Strășeni, Ialoveni, regiunea transnistreană etc.
În total până acum în țară s-au procesat peste 180 de mii de teste, probele fiind prelevate de la 139 de mii de persoane.
Vârsta medie a celor afectați este de 47 de ani. Femeile sunt mai afectate în număr mai mare decât bărbații – 59%. Până acum au fost confirmați cu COVID-19 și 1675 de copii, precum și 243 de gravide. Au făcut boala peste 3,7 mii de medici și lucrători medicali.
Numărul total de cazuri confirmate depășește 30 de mii, peste 71% din  persoane fiind deja vindecate. 897 de oameni au decedat.
Svetlana Lupu, șefa Direcției Politici în domeniul Asistenței Medicale Spitalicești în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a precizat că 2155 de persoane cu COVID-19 sunt spitalizate. 125 de copii sunt internați în patru instituții, trei din Chișinău și una din Bălți. O secție pentru copiii cu COVID-19 va fi deschisă la Spitalul raional Ceadâr-Lunga.
Amintim că, acum 3 zile, președintele R. Moldova spunea că familia sa a plecat la odihnă în Turcia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"