NordNews
Avem ce spune

Ce a discutat Igor Dodon cu Ministrul de Externe al Ungariei

Igor Dodon a comunicat despre o întrevedere cu Péter Szijjártó, Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău, informează TRIBUNA.

Dodon spune că vizita ministrului are o importanță deosebită, constituind un semnal al disponibilității și angajamentului comun de consolidare a relației privilegiate dintre țările noastre.

„Am exprimat gratitudine oficialului maghiar pentru ajutorul umanitar valoros acordat țării noastre de Guvernul Ungariei în lupta cu pandemia. În context, am subliniat că apreciem menținerea Republicii Moldova în lista statelor prioritare pentru asistență a Ungariei. Am declarat că ne bucură evoluțiile pozitive în relația noastră bilaterală, precum și interesul constant al cercurilor de afaceri și al investitorilor maghiari față de Republica Moldova. Am pledat pentru dinamizarea schimburilor comerciale în vederea valorificării potențialului existent”, scrie Dodon, pe Facebook.

La fel, Dodon spune că după valoarea volumului schimburilor comerciale, Ungaria se situează pe locul 13 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 1,42% în comerțul total al țării noastre.

De asemenea, mi-am exprimat satisfacția pentru relația bună stabilită între statele noastre la nivel de Parteneriat Strategic, ilustrată de o agendă intensă a întrevederilor la nivel înalt, inclusiv de o frecvență deosebită a dialogului politico-diplomatic bilateral din anul curent”, adaugă Dodon.

Pe finalul întrevederii, pentru contribuția substanțială la dezvoltarea relațiilor de cooperare între Moldova și Ungaria, Igor Dodon spune că i-a înmânat ministrului Péter Szijjártó înalta distincție de stat – Ordinul de Onoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"