NordNews
Avem ce spune

Ce așteptări au bălțenii de la alegerile din 1 noiembrie

Suntem în plină campanie electorală, dar pe arena politică, deocamdată, e liniște. Alegătorii din Bălți spun că încă nu au decis pentru cine vor vota pe 1 noiembrie. Tineri sau bătrâni, oamenii își doresc un singur lucru de la viitorul președinte – o viața mai bună, aici, acasă.


Dreptul cetățenilor de a alege este consfințit de Constituție. Și, de vreme ce nu e o obligație, unii se mai gândesc dacă vor merge sau nu la vot. Mai ales că au motive serioase…

Veți participa la alegerile din 1 noiembrie?

Voi merge la vot, dar nu cred că se va schimba ceva. Mă tem că voi trăi un déjà vu ca acum patru ani, când o mie de voturi vor face diferența, iar noi iarăși vom rămâne pentru patru ani fără nimic.

 – Nu vom merge la vot. – De ce? – Păstrăm poziția de neutralitate. 

Nu știu, vom vedea. Dacă vom reuși… Pe 21 avem zborul spre Frankfurt, vom merge acolo și vom vota.

– Veți merge la vot? – Nu. – De ce? – Așa. – Credeți că nu este necesar? – Da! 

Este obligația fiecărui cetățean. Tinerii judecată diferit, ei se informează din mai multe surse, în timp ce bătrânii sunt cumva manipulați/cumpărați.

– Veți merge la vot? – Nu. – De ce? – Nu știu. 

Trebuie o schimbare în țară, atâția tâlhari. Treizeci de ani numai hoți, minciunoși și trădători de țară. Trebuie să fie cineva, un destoinic conducător care mai judecată oleacă. 

Da, voi merge pentru că este obligația fiecărui cetățean. De opinia fiecăruit tânăr depinde viața societății. Opinia mea contează foarte mult. Dacă fiecare ar considera că opinia lui nu prea contează, atunci nu s-ar duce nimeni la vot. 

Încă o să mă mai gândesc. Posibil că da. Este nevoie să ieșim la vot deoarece totul depinde de noi, tinerii. Votând noi ne vom alege viitorul. Votul nostru contează mult.

Cred că voi merge, va fi pentru prima dată când voi vota. Va fi o experiență interesantă, ceva nou în viața mea. Poate că se va schimba ceva în viața noastră.

Câți oameni, atâtea păreri. Însă chiar dacă au simpatii politice diferite, toți își doresc același lucru – să fie mai bine în țară.

 Pentru ce veți vota?

Pentru noi, pentru ca copiii mei să nu sufere ca noi.

Pentru viitorul Moldovei, să fie cel puțin mai bine decât este acum.

Pentru ordine și pace în țară, ca oamenii să trăiască din belșug, să aibă de lucru, să se întoarcă în Moldova.

Societatea noastră este divizată în două, cei care votează cu stânga, și cei care votează cu dreapta. Există un lider pe un flanc și un alt lider pe celălalt. Bineînțeles că pentru valorile europene, nu văd pentru ce altceva aș putea vota.

Votul meu contează. Pentru Maia Sandu deoarece Dodon nu face nimic pentru țară. Din punctul meu de vedere Maia Sandu este unicul candidat care poate schimba ceva în R. Moldova.

Trebuie să alegem un președinte, dar nu știu, mai am ezitări. Voi alege între Usatîi și Dodon. Să fie bine în țară, ca poporul să nu ducă lipsă de nimic, iar pensionarii să aibă de toate.

Să aleg viitorul copiilor și nepoților noștri. Eu personal pentru asta mă duc la vot. Eu viața mi-am trăit-o, dar am două nepoțele și le doresc unirea și încă o dată unirea. 

Pentru dreptate, mărirea pensiilor dar și pentru noi locuri de muncă. Să ridice economia țării, să nu umble toți cu furatul. Maia Sandu este cea mai destoinică.

Încă nu m-am decis cu cine voi vota, nu le-am văzut dezbaterile publice, angajamentele, cu toate că promisiunile sunt o chestie, iar realizarea lor – altă poveste.

Din prima zi am știu pentru cine. Pentru Igor Dodon. Dodon măcar ceva, dar face. Un leu, doi, dar ne dă. Restul nimic nu fac. Alții doar promit. Dau orez și ulei ca eu să-i votez.

 – Cum ar trebui să fie viitorul președinte? – Mai bun. – Mai bun decât cine? – De cât Dodon. 

Pentru acele schimbări pe care le așteptăm de ani buni, vorbesc de politică, sistemul de învățământ și medicină, pentru că ceea ce se întâmplă acum în Moldova este foarte trist. 

Pentru o viață mai bună, pentru o pensie mai mare, pentru ca tinerutul nostru să rămână în Moldova, să nu plece peste hotare.

Amintim că la alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, alegătorii din municipiul Bălți au votat cel mai mult pentru Igor Dodon (46,85%, 23.885 voturi), urmat de Dumitru Ciubașenco cu 31, 82 %, adică 16.225 de voturi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata