NordNews
Avem ce spune

Ce au discutat Maia Sandu și președintele Franței, Emanuel Macron în cadrul întrevederii de la Paris

Președintea Maia Sandu a avut vineri o întrevedere cu președintele Franței, Emmanuel Macron, în cadrul vizitei pe care o efectuează în aceste zile la Paris, cu ocazia participării la Forumul Păcii, scrie Cotidianul. 

Potrivit Președinției, în cadrul discuțiilor cu omologul francez au fost abordate mai multe subiecte ce vizează intensificarea relațiilor bilaterale. Cei doi șefi de stat au discutat despre oportunitățile de cooperare cu Franța în domeniul infrastructurii, digitalizării, securității și eficienței energetice.

„Ne bucurăm că Agenția franceză de dezvoltare (AfD) și-a început deja activitatea în țara noastră și că va finanța inclusiv proiecte de infrastructură locală, irigare și împădurire”, a declarat șefa statului.

Președinta i-a mulțumit lui Emmanuel Macron pentru deschiderea de a ajuta Republica Moldova în eforturile acesteia de combatere a corupției. În acest context, omologii au discutat și despre dezvoltarea colaborării dintre organele de drept din țările noastre.

„Valorificarea acestor eforturi ne va permite să restabilim funcționarea justiției în Moldova și să ne axăm în continuare pe dezvoltarea potențialului țării noastre”, a declarat Sandu.

Conform Președinției, Franța este un partener strategic important pentru Republica Moldova și o țară prietenă care sprijină eforturile de curățire a statului și dezvoltare după model european a Republicii Moldova.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata