NordNews
Avem ce spune

Ce daruri le-a adus Moș Nicolae politicienilor din Bălți

Creștinii de rit vechi îl sărbătoresc azi pe Sfântul Nicolae, considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci. În fiecare an, în noaptea de 18 spre 19 decembrie, cei mici își lustruiesc ghetuţele, pentru că Moș Nicolae va veni numaidecât pe la ei, să le aducă daruri.
Cei mari însă, au alte așteptări de la moș, cu atât mai mult dacă sunt (sau măcar se vor) politicieni.
Bunăoară, proprietarul și directorul SRL „Marsharcon”, consilierul independent Boris Marcoci spune că anul acesta Moș Nicolae n-a fost prea generos:

Nici în plan profesional, nici în plan politic, Moș Nicolae nu mi-a adus nimic. Doar o seară de sport înainte de Sfîntul Nicolae, iată ce a fost.

Și Sergiu Iordan, consilier municipal din partea PDM s-a plâns pe zgârcenia moșului:

Până când nu mi-a adus nimic Moș Nicolae. Totul a rămas pe vechi. Copilul e mare, nepoți nu am, lucrul e același. Poate la anul se va schimba ceva.

Pentru consilierul PSRM Alexandru Usatîi, acestă zi are o semnificație aparte. Atâta doar că:

Acum totul e politică, suntem în pragul alegerilor, din aceast motiv nu despun de suficient timp pentru a sărbători din plin această sărbătoare, cum am făcut-o în anii precedenți. Pentru mine această sărbătoare înseamnă foarte mult. Bunelului meu iubit îi spunea Nicolae și în această zi îmi amintesc de el.

Sergiu Burlacu, liderul Organizației Teritoriale Bălți a Partidului Unității Naționale spune că anul acesta Moș Nicolae i-a adus un dar care nu se măsoară în bani:

În 2018, Moș Nicolae mi-a adus încrederea în faptul că anul 2019 va readuce speranța cetățenilor noștri într-un viitor prosper, ne va aduce o clasă politică lipsită de impostori, ne va face mai apropiați de idealul național –  Reunificarea Țării.

Sergiu Burlacu, liderul Organizației Teritoriale Bălți a Partidului Unității Naționale spune că anul acesta Moș Nicolae i-a adus un dar care nu se măsoară în bani.

În 2018, Moș Nicolae mi-a adus încrederea în faptul că anul 2019 va readuce speranța cetățenilor noștri într-un viitor prosper, ne va aduce o clasă politică lipsită de impostori, ne va face mai apropiați de idealul național – Reunificarea Țării.

Totuși, din câte se pare, cel mai încântat de darurile moșului e Vladimir Ghițu. Drept că are și pentru ce:

Mie Moș Nicolae mi-a adus anul acesta prima nepoțică – cel mai mare cadou pentru mine. Este cel mai mare eveniment anul acesta. Iar în plan politic – am fost implicat în mai multe procese decizionale în consiliul municipal, am luat multe decizii, dar și n-am reușit multe, din păcate. Sper că anul viitor să aducă mai multe rezultate pozitive.

După cum se vede, Moșul știe cui și ce daruri să aducă.
Iar pentru cei neascultători și leneși cică este un alt sfânt Nicolae – cel din cui…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"