NordNews
Avem ce spune

Ce face Dodon la Moscova: A publicat fotografii alături de fostul director al FSB, Serghei Stepașin

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon a plecat din țară pentru o perioadă nedeterminată. Potrivit unui anunț făcut de fostul deputat pe pagina sa de Facebook, acesta se va afla la Moscova mai multe zile, acolo unde va avea ”întâlniri de afaceri”, scrie Dosar Media. 

Astăzi, Igor Dodon a publicat câteva fotografii în care apare alături de fostul director al FSB, Serghei Stepașin. Liderul socialiștilor susține în cadrul întrevederii ar fi discutat chestiuni legate de interacțiunea dintre Republica Moldova și Rusia.

”În cadrul vizitei de lucru la Moscova, am avut o întrevedere cu fostul prim-ministru al Federației Ruse, Serghei Stepașin. Actualmente, el este președinte al mai multor asociații obștești și rămâne una dintre cele mai cunoscute și influente persoane din Rusia.

Până a fi premier, Stepașin a fost director al FSB, ministru al afacerilor interne, iar după ce a exercitat funcția de prim-ministru – deputat în Duma de Stat și președinte al Curții de Conturi.
Am discutat cu domnul Stepașin diverse chestiuni legate de interacțiunea dintre Moldova și Rusia. Am subliniat interesul comun față de consolidarea relațiilor frățești dintre popoarele noastre”,a scris Dodon pe contul său de Facebook.

Amintim că, liderul Socialiștilor, Igor Dodon a anunțat ieri că pleacă la Moscova, într-o vizită de lucru, unde urmează să aibă mai multe întâlniri de afaceri, dar nu precizează câte zile va dura vizita sa în Federația Rusă.

”În calitate de președinte al Asociației Obștești “Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, întreprind o vizită de lucru la Moscova în scopul stabilirii unor contacte cu parteneri de afaceri. Pentru următoarele zile deja am planificate mai multe întrevederi importante cu șefii unor companii mari de stat și companii private despre rezultatele cărora voi veni suplimentar cu informații”, scrie Dodon pe Facebook.

Plecarea lui Dodon la Moscova are loc la doar o zi după ce acesta și-a anunțat demisia din funcția de deputat, dar și decizia de a renunța la funcția de președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

”Am luat decizia să mă dezic de mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Nu văd sensul să fiu în acest Parlament. Consider că pot fi mult mai eficient în alte funcții”, a declarat liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Dodon, la Congresul PSRM care se va desfășura peste două luni, vor fi introduse modificări în statutul partidului, așa ca acesta să fie condus de un organ colegial de conducere.

Comentatorul politic Anatol Țăranu a declarat că retragerea lui Dodon din fotoliu de deputat vorbește despre faptul că marii corupți sunt puși la ”grele încercări” în Republica Moldova.

,,Dodon pleacă din Republica Moldova, încercând să se securizeze de acel val de dosare, care până nu demult erau puse pe rafturile procuraturii și se colbăiau acolo”, consideră Anatol Țăranu.

Expertul susţine că declarația lui Dodon privind retragerea într-un proiect de business este ”cam stângace”.

„Unde poate să se simtă în securitate? Clar că la Moscova, cel puțin în Rusia. Dar dacă vor porni dosarele și vor exista niște capete de acuzare bine documentate, el cu siguranță va fi dat în urmărire generală, iar aceasta însemnă că trebuie să se găsească într-un loc sigur. Dacă va pleca în Occident, riscă să nimerească sub presiunea organelor internaționale de căutare”,spune Anatol Țăranu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"