NordNews
Avem ce spune

Ce înălțime vor avea zgîrie-norii pînă în 2050

Urbaniștii Jonathan Auerbach și Phyllis Wang de la Universitatea Columbia au efectuat un studiu asupra construcției zgîrie-norilor și a numărului lor de etaje în contextul istoric, scrie MIT Technology Review.
În viitor, tot mai mulți dezvoltatori vor construi anume zgîrie-nori, afirmă urbaniștii.
Potrivit cercetării, pînă în 2050, în zonele metropolitane vor trăi pînă la 6 miliarde de oameni. Pentru aceasta, orașele vor trebui fie să crească fie pe orizontală, transformîndu-se în aglomerări uriașe – cum ar fi New Delhi, fie pe verticală, ca în orașele din Orientul Mijlociu.
Astăzi, în lume există 3,2 mii de clădiri de peste 150 de metri înălțime în 258 de orașe. S-a dovedit că, din anul 1950, anual numărul zgîrie-norilor de peste 150 de metri se mărește cu 8%.
În cazul în care creșterea va fi stabilă, pînă în 2050, pe Pămînt vor exista 41 000 de zgîrie-nori. Probabilitatea că cea mai înaltă clădire în acel moment va depăși „Jeddah Tower“, care va apărea în 2020, este de 77%.
În ciuda acestui fapt, investitorilor încă nu le convine să investească în case de locuit gigantice, deoarece legislația îi obligă să acorde un număr mare de suprafețe zonelor publice, lifturilor și altor spații de infrastructură. În plus, există o tendință inversă a lumii – oamenii care trăiesc în orașe mari pleacă să locuiască la țară, dar pînă în prezent această tendință se referă numai la clasa de mijloc din țările dezvoltate.
Sursa: noi.md 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"