NordNews
Avem ce spune

Ce își propune Dinu Plîngău în calitate de președinte al Platformei Demnitate și Adevăr

Fostul deputat Dinu Plîngău, președintele interimar al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al formațiunii. „Mulțumesc Președintelui fondator al Platformei DA, domnului Andrei Năstase, pentru susținerea candidaturii mele pentru șefia partidului”, a scris Dinu Plîngău pe pagina sa de facebook.

„Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Național Politic al Platformei DA mi-am anunțat oficial candidatura la funcția de Președinte al formațiunii. Mulțumesc colegilor din Biroul Permanent și celor din Consiliul Național Politic pentru încrederea și sprijinul politic acordat. Sunt ferm convins că împreună putem realiza, prin prezența publică și expertiza pe care o dețin membrii echipei noastre, acele obiective pentru care am ieșit în stradă și apoi le-am promovat în Parlament”, a scris Dinu Plîngău.

„Republica Moldova are nevoie de o alternativă. Republica Moldova are nevoie de o opoziție, fie și extraparlamentară, constructivă și credibilă. Scena politică de la noi de-acasă are nevoie de un suflu nou care să unească în jurul obiectivelor realizării unui stat de drept și bunăstării fiecărui cetățean, abolind discriminările nedrepte dintre păturile sociale”, a adăugat noul președinte al Platformei Demnitate și Adevăr.

Dinu Plîngău a scris care sunt planurile sale în perioada imediat următoare:

1. Să punem accent pe fortificarea echipelor teritoriale ale Partidului Platforma DA, aducând în evidență performanțele și profesionalismul echipelor noastre locale în contextul alegerilor locale.
2. Să căutăm cei mai buni și merituoși candidați la funcții de primar și consilieri locali.
3. Să încheiem noi parteneriate interne și externe întru realizarea obiectivelor și programului nostru de partid.
4. Să restructurăm Organizațiile de Femei și Tineri pentru a scoate în evidență profesionalismul și competența tinerilor și femeilor de succes care pot servi drept exemplu pentru noile generații.
5. Să deschidem larg ușile pentru noi membri, să fim exemplul de transparență decizională în activitatea de partid.
6. Să venim cu propuneri în contextul Congresului partidului pentru o echipă managerială care să asigure accentuarea punctului nostru forte ca partid: ECHIPA. Astfel, să fie scoase în evidență calitățile colegilor noștri de partid care pot în orice moment, prin prisma expertizei și experienței să contribuie la dezvoltarea fiecărui domeniu de activitate a statului. Crearea unui cabinet din umbră pe fiecare domeniu de activitate, demonstrând că noi putem fi o alternativă în contextul scăpărilor pe mai multe domenii existențiale pe care le comite guvernarea de la Chișinău.
7. Să facem o altfel de politică, corectă, credibilă și civilizată.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata