NordNews
Avem ce spune

Ce mesaj a trimis Maia Sandu oamenilor după majorarea tarifului la gazul natural

Președinta țării, Maia Sandu, vine cu un mesaj de încurajare și consolare a cetățenilor, după majorarea tarifului la gazul natural de către ANRE, la solicitarea S.A. Moldovagaz, afirmând că „statul trebuie să intervină și să sprijine cele mai vulnerabile pături sociale”, scrie Realitatea. 

„Creșterea semnificativă a prețurilor la gaze pe piața internațională este o povară grea pentru toți, dar mai ales pentru țara noastră, din cauza veniturilor modeste ale majorității oamenilor, dar și a ineficienței energetice a economiei noastre. Oamenii sunt îngrijorați pe bună dreptate de consecințele scumpirilor. În această situație, statul trebuie să intervină pentru a sprijini cele mai vulnerabile categorii”, se arată în mesajul Maiei Sandu.

Amintim că, ieri, 10 noiembrie, Guvernul a anunțat că va compensa parțial costul facturii la gaz pentru toți consumatorii casnici, peste 746.000 de gospodării. Astfel, peste 300.000 de familii nevoiașe vor primi ajutor pentru perioada rece a anului, îndemnizație, care a fost majorată de la 500 de lei până la 700 de lei.

Totodată, 222.000 de consumatori casnici din zonele cu încălzire centralizată din Chișinău și Bălți vor beneficia de compensații parțiale, de până la 450 de lei, pentru creșterea prețului la agentul termic. Pentru a acoperi acest efort, din bugetul public vor fi alocați aproximativ 1,6 miliarde de lei.

„E o sumă semnificativă, dar necesară pentru a proteja cetățenii noștri. Dacă rămânem solidari și avem grijă unii de alții, vom trece cu bine peste această perioadă dificilă”, a conchis Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata