NordNews
Avem ce spune

Ce să mănânci pe timp de caniculă și ce alimente să eviți

Pierderea poftei de mâncare, somn întrerupt, lipsa de energie sunt doar câteva dintre stările pe care le experimentăm pe vreme de caniculă. Dincolo de măsurile cunoscute de precauție, este bine să știi ce să mănânci pe caniculă și ce alimente să eviți. Recomandarea specialiştilor pentru zilele toride este să nu ne expunem la soare în perioada de vârf, să consumăm cât mai multe lichide și să evităm consumarea băuturilor alcoolice. Totodată, alimentaţia reprezintă un alt aspect important, ar fi bine să evităm mâncărurile grase, prăjite şi să le înlocuim cu mai multe fructe şi legume, scrie libertatea.ro

Supe

Poate că supa te duce automat cu gândul la o zi rece, de iarnă, genul în care afară plouă și ești înfășurat sub o pătură pe canapea, sorbind un amestec de supă de pui și tăiței Cu toate acestea, rețetele cu conținut ridicat de lichide ajută la nivelul de hidratare, iar alegerea unei supe de legume mai ușoară, mai degrabă decât o supă grea cu carne este una ideală pentru zilele caniculare de vară.

Castraveți

Castraveții sunt o legumă grozavă pentru zilele toride de vară, deoarece conțin multă apă și sunt răcoritori. De fapt, castraveții sunt 95% apă. Asigurați-vă că aveți mereu la îndemână acese legume și că le păstrați crude, deoarece odată ce le gătiți, se pierde apa din ele. Frunze verzi Frunzele verde închis sunt compuse din 80 – 95% apă, ceea ce le face foarte ușor de digerat. Aceasta înseamnă că trec rapid prin sistemul digestiv, dând o senzație de răcire în organism. În plus, au conținut important de vitamine și minerale.

Roșii

Roșiile sunt bogate în licopen, un antioxidant cunoscut ca un puternic preventor al cancerului. Roșiile roșii sunt 94% apă, în timp ce soiul verde reprezintă aproximativ 93% apă. Delicioase într-o salată sau perfecte într-un sandviș, este ușor să introduci acest fruct în mesele tale zilnice pe timp de caniculă.

Frunze de țelină

Frunze de țelină Deși nu este adevărat că țelina este un aliment fără calorii, această legume conține apă în proporție de 95%. In plus, o cană de telina tocată (apio) are doar 16 calorii!

Broccoli

Fie că îl Iubești sau îl urăști, broccoli este grozav pentru tine. Este cunoscut ca un carbohidrat foarte inteligent și are un conținut ridicat de fibre care ajută digestia, menține scăderea zahărului din sânge și previne constipația. Această legumă cruciferă pare densă, dar este de fapt 91 la sută apă. Suntem siguri că sunt mulți care susțin că un pahar cu apă fără gust este mai gustos decât această alternativă verde.

Pepene galben

Pepenele galben potolește chiar și cea mai intensă sete și se găsește din abundență pe tot parcursul lunilor de vară. O felie simplă oferă o experiență cu adevărat răcoritoare. Pepenele galben are un conținut scăzut de calorii și un conținut ridicat de apă (95 la sută), ceea ce îl face o o mâncare sau gustare ideală pentru o zi de vară caniculară.

Fructe de pădure

Căpșunele, murele, afinele, zmeura și merișoarele sunt toate fructe alcaline. Ele generează o răcorire în organism, conform medicinei tradiționale chineze.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"