NordNews
Avem ce spune

Ce verifici când cumperi un Audi A4 la mâna a doua?

Alegerea unei mașini este o sarcină importantă și căreia trebuie să îi acorzi toată atenția pe care o ai. Mai ales dacă e vorba despre o mașină la mâna a doua pe care vrei să o utilizezi cât mai mult timp. Ce mărci sunt cele mai fiabile, care este prețul corect și la ce trebuie să fii atent?

Dacă Audi a4 este mașina care ți-a trezit interesul, să știi că ești unul dintre zecile de mii de români care au aceeași preferință. Și nu e de mirare, ținând cont că încă de la apariția lui, acest model a inovat la fiecare generație, ajungând în prezent la performanțe fabuloase.

În anul 2012, un raport al organizației Dekra a concluzionat că dintre toate mașinile uzate, A4 are cele mai mici șanse să cedeze. Așa că design-ul frumos pe care îl are este susținut și de fiabilitate.

De unde poți cumpăra un Audi A4?

Foarte important atunci când te decizi că vei cumpăra o mașină este locul de unde vei face asta. În prezent există foarte multe opțiuni, de la târguri autohtone până la site-uri moldovenești sau străine.

Dacă te duci într-un târg, ai posibilitatea de a inspecta personal mașina și de a discuta direct cu proprietarul ei. Astfel ai putea să îți dai seama dacă e ceva în neregulă. În cazul în care nu te pricepi, ar fi bine să apelezi la cineva cu experiență în domeniu.

Dacă urmărești modelul pe site-uri, atunci ai posibilitatea de a vedea evoluția prețurilor, poți compara prețul de pe mai multe site-uri și poți găsi mai ușor informațiile de care ai nevoie. Dacă site-ul pe care ai găsit mașina nu este din Republica Moldova, va fi nevoie ca cineva să aducă mașina, iar asta implică costuri suplimentare.

La ce te uiți când verifici un Audi A4?

E important să aduni cât mai multe informații înainte de a face achiziția.

Lucrul cel mai evident este exteriorul mașinii. Inspectarea exteriorului îți poate spune multe lucruri despre condiția în care se află mașina. Există mulți dealeri de mașini care obișnuiesc să revopsească caroseria pentru a acoperi urmele unui accident, zgârieturile sau unele imperfecțiuni. Dacă deschizi portiera mașinii și sunt urme în plus de vopsea, atunci vei știi că mașina a fost revopsită și poți întreba care a fost motivul.

 

În interior uită-te cu atenție la pedale, schimbător de viteze, volan și scaunul șoferului. Chiar dacă ele pot fi înlocuite, aceste piese îți pot arăta starea de uzură a autovehiculului. Iar lucrul cel mai important aici este că între aceste obiecte și numărul de kilometri afișați în bord trebuie să fie o corelare.

Acordă atenție și cărții service. Dacă ți se pare că nu e autentică, apelează la un specialist care să confirme sau să infirme acest lucru.

Cum negociezi prețul unui Audi A4?

În primul rând nu trebuie să lași să se vadă că îți dorești atât de tare mașina. Poartă-te ca și cum ar fi doar una dintre opțiuni, și nu mașina pe care visezi să o ai.

Apoi încearcă să aduci în discuție orice mic detaliu care ar putea să facă vânzătorul să mai scadă din preț: zgârieturi, mizerie, uzură excesivă pe anumite elemente.

Dacă ai găsit un A4 pe care vrei să îl achiziționezi, nu te grăbi să faci acest lucru până nu te asiguri că totul este în regulă. Dacă verifici mașina foarte bine și totul pare în ordine, atunci poți face liniștit achiziția. Nu uita ca după ce ai intrat în posesia mașinii, să o întreții corespunzător ca să te poți bucura de ea cât mai mult timp.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"