NordNews
Avem ce spune

CEC a AMÂNAT examinarea subiectului privind deschiderea secțiilor de vot în stânga Nistrului

Comisia Electorală Centrală a amânat în ședința de astăzi examinarea modificării hotărârii CEC din 5 iunie „Cu privire la organizarea secțiilor de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie”, scrie realitatea.

Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă la CEC. Hotărârea va fi examinată săptămâna viitoare.

Amintim că, săptămâna trecută, CEC a decis să deschidă trei secții de vot, una – în comuna Corjova din raionul Dubăsari, două – în municipiul Bender, localități cu regim sporit de securitate, necontrolate efectiv de către autoritățile constituționale ale Republicii Moldova.

Serviciul de Informații și Securitate a venit cu o notă critică la adresa acestei decizii a CEC, precizând că, există riscul apariției unor indici de periclitare a bunei desfășurări a alegerilor parlamentare anticipate.

Precizăm că, pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului Comisia Electorală Centrală a decis organizarea a 44 secții de votare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata