NordNews
Avem ce spune

CEC a decis cum vor arăta buletinele de vot pentru alegerile parlamentare

Pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie curent, pentru secțiile de votare din țară, vor fi tipărite aproximativ 12 milioane de buletine de vot. Comisia Electorală Centrală a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi tirajul buletinelor de vot pentru secțiile de votare din circumscripțiile uninominale nr. 1- 48. În total, urmează a fi tipărite 11 863 788 buletine de vot, transmite agora.md.
Buletinele de vot se vor tipări pe hârtie mată, iar acestea se vor deosebi prin culoare: cele pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale vor fi de culoare violet, iar în circumscripția națională – culoare gri afumat.
În cazul referendumului republican consultativ: buletinul care va conține întrebarea „Sânteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” – va avea culoarea galben pal, iar cel pe care va fi imprimată întrebarea „Sânteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” –  va avea culoarea bej.
La 24 februarie 2019 vor avea loc alegeri parlamentare și referendumul republican consultativ.

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"