NordNews
Avem ce spune

CEC a demarat tipărirea listelor electorale pentru alegerile locale noi din 20 mai. Câți alegători au fost incluși la Bălți?

Comisia Electorală Centrală a demarat tipărirea listelor electorale de bază pentru alegerile locale noi din 20 mai 2018. Listele electorale de bază au fost întocmite în baza Registrului de stat al alegătorilor și cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază ori îşi au reşedinţa pe teritoriul unei secţii de votare.  La secțiile de vot din Bălți sunt așteptați 104.412 de alegători.
Alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare. La alegerile locale, alegătorul care are şi domiciliu, şi reşedinţă este înscris, în perioada valabilităţii reşedinţei, în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială acesta îşi are reşedinţa.
În total în listele electorale au fost incluși 748.675 de alegatori:

Total Chișinau

631.625

Bălți

104.412

Hîncești

3.344

Orhei

3.277

Soroca

1.642

Ungheni

4.375

TOTAL

748.675

În perioada 26-27 aprilie, Comisia Electorală Centrală va transmite autorităților publice locale listele electorale, care ulterior le vor transmite birourilor electorale ale secțiilor de votare.
Totodată, informăm în perioada 30 aprilie – 19 mai, alegătorii din localitățile în care au loc alegeri locale noi, pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile secţiilor de votare, cât şi online, accesând pagina web a Comisiei www.cec.md, la rubrica ”Verifică-te în RSA”. Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secției de votare, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători.
Amintim că la 20 mai 2018 vor avea loc alegeri noi ale primarilor în 7 localități: municipiul Chișinău, municipiul Bălți, comuna Leușeni și satul Nemțeni, raionul Hîncești, comuna Volovița, raionul Soroca, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei și comuna Pîrliţa, raionul Ungheni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"