NordNews
Avem ce spune

CEC are o nouă conducere

În urma votării secrete, a fost aleasă noua conducere a Comisiei Electorale Centrale. Președinte al CEC a fost ales Dorin Cimil, cu 7 voturi „pro”, un vot „contra” și o abținere. Vicepreședinte al CEC a fost ales Vladimer Șarban, cu 8 voturi „pro” și o abținere. Secretar al CEC a fost ales Maxim Lebedinschi,cu 7 voturi „pro”, un vot contra și o abținere, transmite jurnal.md.
Dorin Cimil a fost înaintat la funcția de președinte al CEC din partea decanului de vârstă al Comisiei Electorale Centrale.
Fac această propunere bazându-mă pe CV-ul impresionant, cu studii într-o instituție prestigioasă, teză în drept, cursuri pe care le ține în instituții de învățământ, și-a exprimat dorința de a activa plenar în cadrul CEC”, a declarat Vladimir Șarban.
La funcția de secretar al CEC a fost înainte Maxim Lebedinschi, iar în funcția de vicepreședinte al Comisiei – Vladimir Șarban.
Unul dintre membrii Comisiei, Sergiu Gurduza, a pledat pentru vot deschis. „O instituție în care oamenii și-au pierdut încrederea poate s-o recapete doar prin transparență”, a spus Gurduza. Propunerea nu a fost susținută.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata