NordNews
Avem ce spune

CEC începe pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate din 6 septembrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) începe pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate din data de 6 septembrie. În ordinea de zi pentru următoarea ședință a Comisiei, care este planificată pentru data de 18 iunie, este inclus un punct cu privire la aprobarea devizului de cheltuieli pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, scrie tv8.md.
Decizia de stabilire a alegerilor anticipate pentru ziua de 6 septembrie a fost luată de Pavel Filip, la finele săptămânii trecute, când, în urma unei decizii a Curții Constituționale, a preluat temporar atribuțiile de șef de stat.
Ulterior, Igor Dodon a anunțat că a anulat decretul semnat de Pavel Filip, din motiv că acesta nu ar fi respectat prevederile Constituției atunci când l-a semnat. La rândul său, vicepreședintele PDM și deputatul Andrian Candu a spus că decretul lui Pavel Filip nu poate fi anulat de Igor Dodon, din motiv că acesta fusese deja publicat în Monitorul Oficial.
Zilele trecute, Alina Rusu, președinta CEC, ne-a spus că instituția pe care o conduce a recepționat decretul privind alegerile anticipate și că în scurt timp va demara procedura de organizare a scrutinului, iar nemijlocit înregistrarea candidaților se va face cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"