NordNews
Avem ce spune

CEC: Legislația națională nu prevede interdicții privind transportarea cetățenilor din stânga Nistrului către secțiile de votare

Comisia Electorală Centrală precizează că în legătură cu informațiile apărute în spațiul mediatic despre cazurile de transportare la secțiile de votare a cetățenilor cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, legislația națională nu prevede careva interdicții privind transportarea cetățenilor către secțiile de votare.
„Aceste cazuri urmează fiind documentate în modul corespunzător și examinate inclusiv prin prisma fenomenului de corupere a alegătorilor. Inspectoratul General de Poliție a fost sesizat despre aceste fapte.”, a menționat CEC.
Cu privire la cazurile cînd cazurile cînd alte persoane autorizate să observe desfășurarea procesului electoral în cadrul secțiilor de votare încearcă să influențeze decizia alegătorilor despre participarea la scrutinul refendar organizat astăzi, Comisia atenționează că doar funcționarii electorali se pot implica în procesul de organizare a votării.
Aceștia eliberează alegătorilor toate tipurile de buletine de vot, atît pentru alegerile parlamentare, cît și pentru referendumul republican consultativ, fapt pentru care alegătorii vor semna în listele electorale. Decizia de a vota în cadrul referendumului și a alegerilor parlamentare aparține alegătorului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"