NordNews
Avem ce spune

Cei mai buni la Gala Premiilor UNITEM-2018

În data de 27 martie a avut loc Gala Premiilor UNITEM, ediția a XVII-a, informează Oficial.md.
Evenimentul a avut loc în incinta Teatrului Național „Mihai Eminescu” și a întrunit mai multe oficialități și personalități din domeniul culturii.

În cadrul festivității, ministrul  Monica Babuc a decernat Premiul Mare pentru cel mai bun spectacol dramatic „Colecţionarul” de Mihail Drumeş, în regia Danielei Burlaca, montat la Teatrul ,,Geneza ART”. În alocuțiunea sa, oficialul a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, marcată anual pe 27 martie, și a subliniat rolul teatrului în educarea tinerei generații și redescoperirea valorilor universale. ,,Această Gală vine să evoce cele mai importante realizări ale Dumneavoastră, dar și cele mai mari bucurii ale noastre, publicul spectator într-un an teatral. Teatrul este locul în care ne regăsim, iar ceea ce faceți Dumneavoastră este minunat, este ridicarea monumentului spiritualității acestui neam”, a afirmat Ministrul  al Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

În cadrul ediției a XVII-a a Galei Premiilor UNITEM au fost prezentate 48 de nominalizări. Printre acestea, Premiul pentru cea mai bună actriţă a fost acordat Danei Ciobanu, pentru rolul Mihaelei din spectacolul „Invitaţie la vals”. Titlul de cel mai bun rol masculin l-au primit actorii Serghei Vokulovskii, pentru rolul François, spectacolul „Ужин дураков” de Francis Veber şi Alexandru Pleşca, pentru rolul Alexandr Tarasovici Ametistov din spectacolul „Casa Zoikăi”.

Cele mai bune spectacole pentru copii au fost desemnate ,,Omul de Zăpadă care voia să întâlnească soarele”, jucat la Teatrul ,,Luceafărul” şi ,,Harap Alb” la Teatrul de Păpuşi ,,Guguţă”.
Pentru Gala Premiilor UNITEM-2018 au fost vizualizate și monitorizate circa 32 spectacole de teatru. Scopul acestui eveniment, organizat anual în luna martie, este stimularea creativităţii, susţinerea tinerilor talente și promovarea celor mai bune realizări în arta teatrală.

Teatrul Național „Vasile Alecsandri”  din Bălți a primit premiul pentru cel mai bun spectacol al Teatrului de păpuşi Spectacolul „Transformările magice” poveste de M. Suponin, regia Gheorghe Crudu.  Iar pentru cel mai bun rol în teatrul de păpuşi, a fost premiată  Natalia Lupăcescu, pentru rolul Veveriţa, spectacolul „Transformările magice” de  M. Suponin, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Bălţi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"