NordNews
Avem ce spune

Cei mai chiaburi predstateli de raioane

Președinții consiliilor raionale din R. Moldova au primit salarii de peste 12 mii de lei pe lună în anul 2017. Pe lângă salariile de funcții, anul trecut, unii conducători de raioane au obținut venituri și din darea în arendă a mașinilor sau a terenurilor agricole, din acțiunile pe care le dețin în cadrul unor bănci și companii comerciale sau din gestionarea afacerilor, informează zdg.md
 Nicolae Gorban, președintele raionului Căușeni, a obținut venituri în valoare de peste 2 milioane de lei din închirierea automobilelor. ZdG a realizat un top al președinților de raioane cu cele mai mari venituri obținute în anul 2017, conform declarațiilor de avere și interese personale pe anul 2017 publicate pe site-ul Autorității Naționale de Integritate.
Profit bănesc din dividende, acțiuni și terenuri agricole
 Ștefan Paniș, președintele consiliului raional Florești, a înregistrat un venit anual de 599,6 mii de lei, echivalentul a 49,9 mii de lei pe lună, bani veniți din salariu, pensie și dividende.
Nicolae Molozea, președintele consiliului raional Ștefan Vodă, a primit un salariu de 147,3 mii de lei din bani publici, achivalentul a peste 12 mii de lei pe lună
Ghenadie Muntean, președintele consiliului raional Soroca, a avut un salariu anual de peste 97 mii de lei, echivalentul a puțin peste 8 mii de lei pe lună.
Vasile Grădinaru, președintele consiliului raional Drochia, care activează din anul 2015, a avut un salariu de 122,3 mii de lei, echivalentul a peste 10 mii de lei lunar.
Funcționarii care primesc de două ori bani publici
Iovu Bivol, președintele consiliului raional Cimișlia, activează din anul 2018. Noul funcționar a primit o indemnizație de consilier în valoare de 4,4 mii de lei în anul 2017, o pensie de 101 mii de lei și un salariu de 70,375 mii de lei de la cooperativa agricolă de producție „Veatag”.
Iraida Bînzari, președinta consiliului raional Fălești, a primit un salariu de 195,513 mii de lei, echivalentul a peste 16 mii de lei pe lună. Pe lângă salariul de funcțieMihail Gnatiuc a obținut în total 173,895 mii de lei, echivalentul a peste 14 mii de lei pe lună.
Vasile Marandiuc, președintele consiliului raional Sîngerei, a avut un salariu de 118,4 mii de lei sau aproape 10 mii de lei în fiecare lună din anul 2017.
Iurii Garas, președintele consiliului raional Edineț, care, pe lângă salariul de funcție în sumă de 126,8 mii de lei, a mai primit și o pensie în valoare de 18,2 mii de lei pe anul 2017.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"