NordNews
Avem ce spune

Cel care l-a stropit pe Tudor Tutunaru cu verde de briliant riscă până la 5 ani de pușcărie

Președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE din Sîngerei, Tudor Balan, care l-a stropit ieri pe vicepreședintele raionului Tudor Tutunaru cu verde de briliant a fost reținut de către procurori. Membrii PACE urmează să fi cercetați sub aspect penal.

Procuratura raionului Sîngerei a inițiat astăzi două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Victima, vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru este internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi.

Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

 Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook. 

Cum și era de presupus, ,,cumătrul’’ și în acest caz a intervenit la procurorii care l-au reținut abuziv, pe președintele PACE OT Sîngerei, dl Tudor Balan.

Pentru o acțiune politică care a avut drept scop sensibilizarea societății asupra sistemului putred și corupt utilizat în interesul propriu de către funcționarii publici.
– Condamnăm acțiunile abuzive ale procurorilor din Sîngerei, în special a procurorului Zaharia, care acționează la comanda politică și cerem eliberarea imediată a deținutului politic, dl Tudor Balan.
– Totodată, cerem procurorilor să ne informeze despre măsurile luate în cazul sesizării de către PACE, despre faptul că mai mulți funcționari publici, făcând abuz de funcția deținută, s-au vaccinat ei, rudele și prietenii lor, cu vaccinul destinat medicilor.
Anexăm și un material video cu probe clare și concrete cu mai multe abuzuri la acest subiect.
– Cerem procurorilor să cerceteze și aceste cazuri.
Vrem să vedem câți funcționari corupți avem în Republica Moldova, care s-au pus mai presus pe ei, decât medicii, profesorii și bătrânii.
Vor fi oare atrași la răspundere în comformitate cu legislația?
O întrebăm pe procurorul Zaharia, de unde știu politicienii că urmează să fie reținuți membrii PACE?
Echipa PACE reiterează că vom lupta până la capăt cu funcționarii corupți și birocrați, pentru medici, profesori, bătrâni și cerem eliberarea imediată a deținutului politic dl Tudor Balan.
Sesizăm pe această cale, toate instituțiile internaționale și misiuni diplomatice acreditate la Chișinău, să monitorizeze și să intervină în acest caz”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc, președintele partidului PACE.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata