NordNews
Avem ce spune

Cel puțin patru cazuri de re-infectare. Șeful statului despre Covid-19 în Moldova și imunitatea colectivă

La ședința Consiliului Suprem de Securitate s-a discutat situația epidimiologică din țară privind infecția cu Covid-19. Șeful statului a anunțat că deja s-au făcut 170 de mii de teste, iar din acestea peste 28 de mii au fost pozitive, transmite tv8.md.

Astfel, potrivit datelor prezentate de minister la ședința Consiliului, avem 7726 de cazuri de Covi-19 active, dintre care pacienți în stare gravă 442. Testele sunt efectuate în cadrul a zece laboratoare, dintre care șase publice și patru private. Dodon a anunțat că urmează să fie deschise alte două.
Șeful statului a mai spus că s-a decis ca grădinițele și școlile să fie deschise de la 1 septembrie. Totodată, acesta a atras atenția că cetățenii trebuie să fie precauți fiindcă nu este imunitate colectivă și nici vaccin anti Covid. Acesta a precizat că în R. Moldova avem cel puțin patru cazuri de îmbolnăvire repetată.

Potrivit lui, în stoc mai sunt peste o sută de mii de teste, iar alte 130 mii de teste se află în procedura de livrare și procurare.

De asemenea, șeful statului a anunțat că Guvernul se pregătește pentru vaccinarea sezonieră de gripă, care potrivit lui diminuează riscurile.
Cu referire la vaccinul împotriva virusului acesta a menționat că a fost informat că nu sunt vaccine care ar fi finalizat toate procedurile pentru a fi exportate în afara țărilor unde au fost produse. Totodată, a menționat că R. Moldova s-a înregistrat și imediat ce vor apărea astfel de vaccine le va putea primi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"