NordNews
Avem ce spune

Centru mobil al ANRE și CNA a ajuns și la Bălți

Locuitorii din Bălți au fost informați despre drepturile lor în calitate de consumatori ai întreprinderilor „Termogaz”  și „CET-Nord”. Compania de informare a fost lansată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție(CNA).

Consumatorii au putut primi consultanță cu privire la prestarea serviciilor de termoficare în cadrul unui centru mobil instalat la intrarea în sediul „CET –Nord”.

Este foarte bună inițiativa, pe mine chiar m-au interesat mai multe detalii despre cadrul legal a procedurii de deconectare de la sistemul centralizat de încălzire și facturare a serviciului prestat”.

„Eu salut asemenea evenimente mai ale în țara noastră, unde corupția persistă în toate instituțiile, sunt necesare. Scopul informării este reducerea corupției în țară și informarea cetățenilor despre consecințele pe care aceasta le poate avea”, au spus oamenii.

Combaterea corupției, dar și prestarea serviciilor de calitatea, au fost principalele subiecte abordate de reprezentanții ANRE și CNA împreună cu oamenii.

Noi consultăm cetățenii sub aspectul măsurilor de prevenire și combatere a corupției în cazul în care cetățenii pot să reclame abuzuri sau ilegalități din partea angajaților întreprinderii. Centrul mobil de informare și posibilitatea de a depune denunțuri sau în cauzul în care putem oferi consultanță, explicăm de competența cărui organ este problema” a declarat ION PRUTEANU, șeful Direcției Educație Anticorupție a CNA.

 „Acțiunile de informare a consumatorilor vor contribui la consolidarea încrederii acestora în activitățile instituțiilor de reglementare și anticorupție.În acest context, întru susținerea Campaniei de informare a fost lansat spotul publicitar anticorupție cu privire la atribuțiile ANRE, despre taxele ce se achită pentru eliberarea licențelor și lipsa plăților pentru eliberarea autorizațiilor și actelor de corespundere”a menționat VIOLINA ȘPAC, directorul ANRE.

Campania de informare se va desfășura pe parcursul lunii septembrie în municipiile Chișinău, Comrat și Bălți.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"