NordNews
Avem ce spune

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe are un nou director interimar

Vitalie Coceban este noul director interimar al instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF). Acesta a fost numit prin ordinul Ministerului Finanțelor și a fost prezentat echipei CTIF de către Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc, transmite IPN.
Potrivit unui comunicat de presă al CTIF, Dorel Noroc a declarat la evenimentul de prezentare că noul director interimar are experiență în domeniul administrării și modernizării sistemelor informaționale de stat, a serviciilor electronice, dar și în gestionarea activității echipelor de specialiști IT. Potrivit lui Dorel Novac, experiențele acumulate îl va ajuta să continue procesul de dezvoltare a infrastructurii digitale a Ministerului Finanțelor. Secretarul de stat și-a exprimat certitudinea că noul director va reuși să asigure eficientizarea activităților CTIF și atingerea obiectivelor majore ale Instituției.
La rândul său, Vitalie Coceban a spus că este conștient de această provocare, dar și de complexitatea eforturilor care trebuie depuse. La fel, a menționat că va fi receptiv la toate propunerile și deschis pentru orice discuție care poate influența schimbarea în bine a lucrurilor. Vitalie Coceban a chemat pe toți membrii CTIF să fie pro-activi și să se implice plenar în activitățile de modernizare a sistemului informațional al Ministerului Finanțelor și a serviciilor oferite cetățenilor de către subdiviziunile și autoritățile administrative din subordinea ministerului
Vitalie Coceban are o experiență de mai bine de 20 de ani de activitate în domeniul digitizării serviciilor oferite de către autoritățile publice centrale din Republica Moldova. În anii 2000 – 2009 a exercitat funcția de director executiv al AO „MoldInfonet” – prestator al serviciilor de internet pentru autoritățile publice centrale, apoi cea de director adjunct al ÎS „Centrul de Tehnologii Speciale”, după care timp de 10 ani a lucrat în calitate de Administrator al ÎS „Fiscservinform”, care la 1 august 2018 a fuzionat cu CTIF.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata