NordNews
Avem ce spune

Cer demisia membrilor CEC. Comunitatea OccupyGuguță anunță protest în fața Comisiei Electorale Centrale

Comunitatea OccupyGuguță anunță organizarea unui protest în fața Comisiei Electorale Centrale în dimineața zilei de marți. Potrivit organizatorilor, CEC nu-și respectă misiunea sa de a asigura alegeri libere și corecte, iar în context aceștia cer demisia in corpore a Comisiei și tragerea la răspundere a membrilor „care au sabotat premeditat și sistematic procesele democratice în Republica Moldova”, scrie tv8.md.
„CEC se comportă ca un prieten fidel al Partidului Democrat și a aliaților acestuia – a demonstrat-o de nenumărate ori și continuă să o facă:
– nu reacționează în niciun fel la încălcările grave ale concurenților electorali – PDM, Partidul Șor și Socialiștii organizează pretinsă caritate, dar de fapt agitație electorală din bani dubioși; finanțarea ilicită a partidelor; cumpărarea de voturi; fac concerte electorale, practici dubioase de colectare a semnăturilor, etc. etc.
– (mai mult) își permite, prin gura unui membru al său, să ia o atitudine halucinantă față de munca monitorilor electorali de la Promo-Lex, practic confirmînd că CEC e capturat
– ignoră cerințele cetățenilor din diasporă pentru exercitarea drepturilor lor electorale (vezi și semnează petiția https://www.change.org/p/moldovan-government-mai-multe-sectii-de-votare-in-diaspora) și, prin inacțiune, efectiv le încalcă drepturile”, susțin organizatorii.
Mai multe detalii pe pagina evenimentului. Până în prezent nouă oameni au spus că vor participa, iar alți 24 s-au arătat interesați de eveniment.

1 Comentariu
  1. Petru Florin spune

    Iarasi Narcomanii astia de la ocupyguguta !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"