NordNews
Avem ce spune

Cercetătorii au descoperit modul surprinzător prin care caii îşi exprimă bucuria

Un nou studiu arată că atunci când sunt bucuroşi, caii produc mai multe horcăituri. Descoperirea este importantă în îmbunătăţirea calităţii vieţii acestor animale, scrie descoperă.ro
Relatările anectodice au indicat că aceste animale produc horcăituri în situaţii pozitive, dar studiul condus de Mathilde Stomp, de la Université de Rennes din Franţa şi publicat în PLOS ONE, este primul care aduce dovezi ştiinţifice în acest sens, potrivit Science Daily.
Stomp şi colegii săi au evaluat producerea acestor zgomote la 48 de cai care trăiau în condiţii restrictive (precum şcolile de călărie, unde majoritatea timpului îl petreceau în grajduri individuale) sau în condiţii mai naturale (grajduri unde li se permitea să iasă şi să pască în aer liber).
Producerea horcăiturilor a fost strâns asociată cu situaţii pozitive şi cu o stare de bine interioară. Spre exemplu, caii din şcolile de călărie au produs de două ori mai multe horcăituri atunci când păşteau în aer liber decât atunci când erau în grajd. Mai mult, caii care trăiau în condiţii mai naturale emiteau mult mai multe sunete de acest gen decât cei din şcolile de călărie în contexte comparabile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata