NordNews
Avem ce spune

Certificatele de vaccinare emise în Moldova, recunoscute și în Israel

Certificatele de vaccinare anti-COVID-19 eliberate de autoritățile din Republica Moldova  vor fi recunoscute în Israel. Anunțul a fost făcut de către Ambasada Republicii Moldova în Israel

Urmare demersurilor Ambasadei către autoritățile israeliene privind recunoașterea certificatelor de vaccinare eliberate de către Republica Moldova, Ambasada anunță că Republica Moldova a fost inclusă în lista statelor a căror certificate de vaccinare sunt recunoscute de către statul Israel”, scrie în mesajul publicat.

Astfel, persoanele care au fost vaccinate pe teritoriul Republicii Moldova și dețin certificatul de vaccinare digital moldovenesc, au dreptul să intre pe teritoriul statului Israel, odată ce va fi restabilit accesul cetățenilor străini în țară, sau dacă fac parte din categoriile exceptate, în conformitate cu procedurile și restricțiile existente și au dreptul să obțină „Green Pass”-ul, care este utilizat doar pe plan local.

Persoanele recunoscute ca fiind vaccinate de către Israel sunt cele care au primit un vaccin aprobat de Organizația Mondială a Sănătății, cum ar fi vaccinul Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm, Bharat Biotech COVAXIN, sau Johnson și Johnson.

Cei vaccinați cu vaccinul Sputnik-V trebuie să rămână în izolare până obțin un test serologic pozitiv și un răspuns negativ la testul PCR efectuat imediat după sosire. Dacă nu se obține un rezultat negativ la un test PCR și trec 24 de ore de la momentul sosirii în Israel, izolarea continuă până la primirea unui rezultat pozitiv al testului serologic. Dacă rezultatul testului serologic este negativ, călătorul va trebui să se întoarcă în țara de origine.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"