NordNews
Avem ce spune

Certificatele de vaccinare moldovenești au fost testate cu succes în UE

Pașaportul COVID-19 moldovenesc a fost testat cu succes în Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Ea a precizat că acest certificat urmează să primească o aprobare oficială din partea Comisiei Europene, ca să fie recunoscut în statele UE, scrie agora.md

Ala Nemerenco a declarat că vestea i-a fost dată de către reprezentanții Comisiei Europene, după ce au fost efectuate verificări ale „green pass”-ului moldovenesc.

Potrivit ei, Comisia Europeană urmează să ia în scurt timp decizia de echivalare a certificatelor de vaccinare eliberate de R. Moldova cu cele din statele UE, ceea ce înseamnă că aceste acte vor fi recunoscute în spațiul comunitar.

„Avem o noutate foarte bună pentru toți cetățenii R. Moldova care s-au vaccinat aici acasă, dar locuiesc peste hotare și sunt plecați deja și de asemenea pentru cei care călătoresc frecvent că certificatul nostru digital COVID, Green pass-ul nostru eliberat de autoritățile din R. Moldova a fost testat cu succes. Despre asta ne-au anunțat reprezentanții Comisiei Europene. Acum doar trebuie să așteptăm decizia de echivalare din partea CE. După care acest certificat va fi absolut echivalent cu oricare certificat eliberat de țările din Uniunea Europeană”, a declarat Ala Nemerenco.

Potrivit autorităților din Sănătate, până acum în R. Moldova 857.485 de persoane au fost vaccinate cu ambele doze de ser. Numărul persoanelor care se vaccinează anti-COVID-19 a crescut săptămâna trecută cu 25% comparativ cu săptămâna precedentă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"