NordNews
Avem ce spune

„CET-Nord” va deveni unicul furnizor de energie termică din Bălți. Întreprinderea promite economii pentru consumatori

 „CET-Nord” SA va deveni în curând unicul furnizor de energie termică din municipiul Bălți, după ce va prelua rețelele termice ale Întreprinderii Municipale „Termogaz”. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Bălți, RenatoUsatîi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții „CET-Nord”.

Totodată, edilul a menționat, că în scopul eliminării problemelor care apar în sistemele interne de distribuție din blocurile locative serviciul de deservire a rețelelor interne va fi preluat de CET-Nord. Acum acest serviciu este prestat de către Întreprinderea Municipală Gospodăria Locativ Comunală.

Pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor de termoficare și a restabili sistemul de aprovizionare centralizată cu apă caldă „CET-Nord” SA propune înlocuirea sistemelor interne de încălzire pe verticală (existent), cu cel pe orizontală. Acest lucru le va oferi consumatorilor mai multă economie, independență şi siguranță.

Potrivit estimărilor, după instalarea sistemului de distribuție a căldurii pe orizontală și eficientizarea termică a blocului sumele facturilor se reduc esențial, în plus consumatorii vor putea beneficia de serviciul de aprovizionare centralizată cu apă caldă și vor achită în medie 50 de lei pentru încălzirea 1 m³ de apă, pe când cei care prepară aceeași cantitate de apă cu un boiler electric ajung să cheltuiască peste 120 lei pentru încălzirea 1 m³ de apă.

Menționăm, că în blocurile locative de pe str. Suceava, 14A și Pavel Boțu, 87, după efectuarea lucrărilor de modernizare a sistemului de distribuție a căldurii, s-a înregistrat o scădere a consumului de energie termică în medie cu 35 %.

Lucrările au fost finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) și Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P).

Având în vedere rezultatele proiectelor-pilot implementate, dar și noile perspective de dezvoltare tehnologică, „CET-Nord” SA intenționează să extindă proporțiile acestor lucrări de modernizare în toate blocurile unde au fost deja instalate Puncte Termice Individuale, pentru a oferi posibilitatea unui număr cât mai mare de oameni, dar și instituțiilor publice, să beneficieze de avantajele sistemului de distribuție a agentului termic pe orizontală și de apa caldă. Pentru a demara aceste lucrări e nevoie de acordul în scris al tuturor proprietarilor de apartamente conectați la încălzirea centralizată sau decizia majoritară a membrilor asociației de locatari.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"