NordNews
Avem ce spune

Cetatea Soroca și-a închis ușile pentru vizitatori

Din această toamnă, Cetatea Soroca, este închisă pentru turiști și vizitatori din motiv că au început cercetările arheologice, care vor continua cu a doua etapă de restaurare a fortăreței medievale. Lucrările vor fi  realizate timp de doi ani, în cadrul proiectului transfrontalier „Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca – Vaslui”, finanțat de UE prin Programul Operațional Comun România- R. Moldova 2014-2020.

Cu toate că va avea ușile închise, vzitatorii v0r avea ocazia să admire Cetatea din exterior.

Amintim că pentru restaurarea fortăreței de la Soroca, UE va aloca circa 1,2 milioane de euro din cele peste 1,6 milioane de euro – valoarea totală a proiectului transfrontalier.

Autorii proiectului de restaurare a Cetății Soroca sunt arhitecții Trifan Semion și Vasile Eremciuc. Cele mai importante lucrări se vor axa pe restaurarea și consolidarea pereților fortăreței și a celor 12 cazemate. Multe din elementele viitoarelor lucrări de restaurare, cum ar fi zidăria și lemnul utilizat, au fost inspirate din Cetățile lui Ștefan cel Mare de la Suceava și Putina. Conceptul de restaurare a Cetății Soroca a fost elaborat în baza documentelor de arhivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata