NordNews
Avem ce spune

Cetățeni al Ucrainei, surprinsi în timp ce treceau ilegal frontiera R. Moldova

Polițiștii de frontieră din Criva au reținut un bărbat de 51 de ani de origine ucraineană care a traversat ilegal hotarul.

Acesta a fost reținut ieri, 19 mai, în jurul orei 01:00, în apropiere de punctul de trecere Criva-Mamaliga. În cadrul audierii, el și-a motivat ilegalitatea comisă prin faptul că depășise termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova și după refuzul de intrare în R Moldova primit la PTF Criva, a încercat, totuși, să pătrundă, ocoliind acest punct de trecere.
Un alt ucrainean a fost prins colectând metale uzate în după amiaza zilei de 18 mai lângă localitățile Varticovți – Larga, la doar 50 metri de linia de frontieră. Din cercetările de la fața locului s-a constatat că bărbatul nu deținea asupra sa niciun document. Cetățeanul a declarat că nu avea intenția să treacă frontiera de stat a R Moldova.
În ambele cazuri, cetățenii ucraineni sunt cercetați pentru trecerea ilegală a frontierei de stat și riscă o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.
Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au pornit cercetări penale în împotriva lor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata