Jurnalista a menționat că a căutat informații în diverse surse și la început, a decis să meargă în România. Acolo însă, au încetat să mai vaccineze străinii. Ulterior, s-a gândit la Croația, dar, în final, alegerea a căzut pe R. Moldova.

În emisiune, Alina a demonstrat o fotografie din incinta centrului municipal de vaccinare de pe strada Petru Rareș, menționând că acolo oamenii, pot alege gratuit oricare dintre vaccinurile disponibile – AstraZeneca, Pfizer, Johnson & Johnson sau Sinopharm.

„Am intrat și am întrebat dacă fără cetățenie pot să fac vaccinul. Un bărbat cu pașaport rusesc tocmai stătea lângă mine și m-a întrebat cu insolența ce vreau să fac. Eu zic Johnson. El spune: o, deci avem nevoie de tine. S-a dovedit că domnul aștepta pe cineva care să vină și el să-și facă Johnson, din această cauza nu au deschis fiola”, a spus Alina Didovscaia.

Jurnalista a mai adăugat că angajații centrului au fost foarte grijulii cu ea și i-au explicat totul. Tot acolo a primit și certificatul de vaccinare.

Am studiat întrebarea de ce în Moldova se vaccinează activ străinii, în general, oricine. Oamenii de aici nu vor cu adevărat să se vaccineze. Au cam aceeași situație ca a noastră – mai puțin de o treime din populație a fost vaccinată. O parte din vaccinuri este achiziționată de Moldova, o parte este donată de România, alte țări, OMS în cadrul programului COVAX. Dar, vaccinul are o perioadă de valabilitate limitată și, prin urmare, se pare că în Moldova se vaccinează  toți cei care doresc să fie vaccinați”, a conchis ea.

În urmă cu câteva zile, celebrul critic de film Anton Dolin a cerut sfaturi internauților, despre unde rușii pot fi vaccinați cu „Johnson”.  Postarea a adunat peste 700 de comentarii, iar printre recomandările acestora, Moldova a fost menționată de mai multe ori.