NordNews
Avem ce spune

Chicu, după angajarea răspunderii Guvernului: Moțiunea de cenzură împotriva Executivului nu a fost depusă

Duminica, 12 iulie, au expirat cele 72 de ore când deputații au putut depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului pentru angajarea răspunderii asupra unui set de legi, printre care și rectificarea Bugetnului de stat. Potrivit prim-ministrului Ion Chicu, în acest sens, proiectele respective urmează să fie semnate și trimise președintelui spre promulgare, scrie deschide.md

Epopeea cu angajarea răspunderii Guvernului pe acele patru proiecte, în special rectificarea bugetului, s-a finalizat ieri. Ieri s-au epuizat acele 72 de ore pe care parlamentarii le-au avut pentru a depune o moțiune de cenzură. Din câte ne-a informat doamna președinte al Parlamentului, nu este depusă o asemenea moțiune. Respectiv, astăzi urmează mai departe procedurile. Proiectele respective urmează să fie semnate, trimise președintelui spre promulgare. Sper că pe parcursul săptămânii proiectele respective vor fi promulgate, astfel încât să începem implementarea lor”, a declarat șeful Legislativului în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, el s-a referit și la sesizarea depusă la Curtea Constituțională de către vicepreședintele Platformei DA, Igor Munteanu, privind procedura de angajare a răspunderii.

O să vedem care vor fi evoluțiile la CCM, dar sper foarte mult că aceste proiecte vor intra în vigoare și vor fi implementate, iar interesele politicienilor nu vor afecta ceea ce așteaptă cetățenii”, a precizat el.

Amintim că săptămâna trecută, Guvernul, din a patra încercare, a reușit să prezinte în Parlament proiectul de angajare a răspunderii asupra unui set de legi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"