NordNews
Avem ce spune

Chicu față de femeia infectată din Soroca: Live-uri glamuroase. Nu e sens să le faceți!

Prim-ministrul Republicii Molova, Ion Chicu, critică dur mărturiile unei paciente din raionul Soroca, diagnosticată cu COVID-19. Ieri, într-un live pe facebook femeia a povestit despre condițiile de internare, modul în care este tratată de medici, dar și  despre pastilele necunoscute administrate, care îi provoacă vomă și dureri abdominale.

Premierul s-a arătat indignat de faptul că în ultima perioadă în spațiul public apar tot mai multe mărturii despre starea precară din instituțiile medicale din țară. Totodată, acesta a menționat că nicio guvernare de până acum nu a avut grijă de spitalele din țară.

Observăm foarte multe informații, diverse ieșiri în live-uri, despre situația precară din spitale. O doamnă care arată foarte bine, slavă Domnului, este indignată că nu are apă, nu știu ce acolo. Da stimați cetățeni, sistemul medical al Republicii Moldova este în starea care este. Condițiile din unele instituții sunt mai bune, în altele nu. Culegem roade atenției și prioritizării pe care statul Republica Moldova l-a acordat acestui domeniu în 30 de ani, dar în special în ultimii 10 ani. Noi am uitat ce s-a făcut în 2013 de o guvernare care a cedat jumătate din Spitalul Republican unei firme private și, practic, ne-a lăsat fără spații. De atunci mare grijă de instituțiile medicale nu a avut nicio guvernare, acum culegem roadele”, a spus Chicu

Mai mult, prim-ministru a numit intervențiile live drept „live-uri glamuroase” și a recomandat să nu mai fie făcute.

Spun asta pentru a conștientiza cu toții, inclusiv cei care nu vor să achite polița de asigurare, cei care fac politică pe seama celor care nu vor să achite poliță de asigurare, că sistemul medical trebuie reformat și readus în lista priorităților de bază și de investit masiv acolo. Bineînțeles că statul asta va face, iată de ce nu este sens acum de a face live-uri glamuroase pe starea precară a spitalelor, pentru că da, starea este precară”, a mai spus prim-ministrul Ion Chicu.

Veronica Suveică a declarat pentru NordNews că după ce a mărturisit în spațiul public calvarul prin care a trecut,  treaba s-a mișcat din loc. Femeia a fost transportată într-o secție mai dotată.
Totodată, pacienta a menționat că a rămas uimită de declarațile prim-ministrului, Ion Chicu.

Nu s-a gândit la ceea ce a spus. Și nu a realizat prin ce calvar am trecut. Să fi fost el infectat sau cineva din rudele sale apropiate, acționa cel puțin așa. E bine să judeci un om, având mai multe privelegii”, a spus Veronica Suveică.

Duminică seara, Veronica Suveică, pacientainfectată cu  COVID-19 acuza administrația Spitalului Raional Soroca de faptul că a a transformat instituția medicală într-un focar. Femeia a fost infectată cu COVID-19, în urma unei intervenții chirurgicale. Femeia susține că, după operație, a fost lăsată să meargă acasă, unde și-a infectat soțul și a pus în pericol viața copiilor săi.
 

 
În prezent, la Soroca au fost confirmate 126 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"