NordNews
Avem ce spune

Chicu l-a invitat pe Orban la darea în exploatare a gazoductului Ungheni-Chișinău de Ziua Independenței

Prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu, a mulțumit României pentru investițiile făcute în realizarea gazoductului Ungheni-Chișinău. Și pentru că un asemenea obiectiv merită o dare în exploatare frumoasă, Chicu i-a lansat o invitație premierului român, Ludovic Orban, la un eveniment de lansare în funcțiune a gazoductului, pe data de 27 august, scrie deschide.md.

„Pentru că pe 27 august este mare sărbătoare la noi, un asemenea obiectiv merită un eveniment frumos de dare în exploatare, de lansare în funcțiune, și cu această vreau să vă anunț că am remis în adresa prim-ministrului României, Ludovic Orban, o invitație de a participa la acest eveniment pentru a reda acea importanță națională pentru acest obiectiv”, a anunțat Chicu în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Premierul a subliniat că finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău este în acest an un motiv suplimentar de bucurie, în preajma sărbătorii Ziua Independenței R. Moldova.
Chicu a mai menționat că „gazoductul este un obiectiv al structurii energetice a țării care va consolida independența statuui nostru, care are ca scop principal sporirea securității energetice a R. Moldova.”

„Pe această cale vreau să aduc mulțumiri României, Guvernului României, poporului României pentru suportul masiv pe care l-am avut în acest proiect. Gazoductul Iași – Ungheni – Chișinău înseamnă mai multă securitate energetică pentru R. Moldova, o alternativă reală pentru aprovizionarea cu gaze naturale a țării noastre în diferite circumstranțe. Au fost situații când securitatea energetică a fost sub mare risc, însă acest gazoduct pe viitor poate fi o soluție în situații dificile când traseele tradiționale de aprovizionare cu gaze naturale întâmpină unele probleme”, a mai spus Chicu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"