NordNews
Avem ce spune

Chicu: Săptămâna aceasta ne așteptăm la 500-600 de infectări cu COVID-19, pe zi

Premierul Chicu afirmă că Moldova deja a intrat în cel de-al doilea val al epidemiei de Covid-19. Acesta a precizat că săptămâna trecută țara noastră a înregistrat mai multe antirecorduri, care se datorează relaxării activităților economice. Totodată, potrivit lui, săptămâna aceasta numărul de cazuri va fi în creștere, scrie tv8.md

Specialiștii spun că, din păcate, în această săptămână vom avea înoirea acestor antirecorduri. Putem avea chiar 500-600 de cazuri pe zi”, a declarat Chicu. Totodată, acesta a menționat că ministerul Sănătății va desfășura în jur de 2000 de paturi ca să facă față valului nou de infectări.

Chicu a mai spus că statul nu poate instaura din nou starea de urgență, fiindcă va intra într-o altă criză, una economică.

Nu mai putem aplica starea de urgență, nu putem face acest lucru, pentru că nu mai avem resurse, rezerve, pentru că dacă blocăm intrăm într-o altă criză”; a precizat premierul.

Acesta a făcut și un apel către toți cetățenii să respecte regulile de protecție și a menționat că în caz contrat se vor aplica amenzi.
Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 11740 cazuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"