NordNews
Avem ce spune

Chicu spune că până diseară va găsi cinci candidaturi pentru cele cinci funcții de miniștri democrați care au renunțat la fotolii

Până diseară cele cinci fotolii de miniștri, eliberate de aleșii democrații, vor fi substituite cu funcții noi. Declarația a fost făcută de premierul, Ion Chicu, în urma unei ședințe de lucru cu președintele țării și cu președintele Parlamentului. Chicu susține că momentul în care au decis miniștrii să renunțe la funcții a fost unul nepotrivit, în condițiile în care în țară este criză, scrie agora.md

„Astăzi am avut o discuție cu colegii din ministerele vizate, Educației, Economiei, Apărării și la Biroul de Reintegrare. I-am informat că pentru a evita incertitudinea voi ieși cu propunerea către președinte de a revoca colegii respectivi și a numit alți conducători ai acestor ministere. Toți colegii vor fi înlocuiți. Adresarea de revocare a fost acceptată și semnată, tot astăzi voi veni cu propuneri de candidaturi la funcțiile de miniștri a acestor cinci ministere”, a spus Chicu.

Premierul susține că Guvernul se află la etapa de aprobare a bugetului pentru anul viitor, astfel că ministerele trebuie să funcționeze în regim normal.

Amintim că sâmbătă, pe 7 noiembrie, PDM a luat decizia ca, imediat după învestirea în funcție a președintelui ales, să-și retragă reprezentanții săi din Guvern, „pentru a oferi acestuia posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul”.

E vorba despre Cristina Lesnic, Igor Șarov, Alexandru Pînzari și Sergiu Răilean.

Oleg Țulea, cel care a făcut și el parte din grupul miniștrilor propuși de PD, a fost deja revocat de Guvern în favoarea funcției de ambasador al R. Moldova în Ungaria.

Precizăm că miniștrii PDM au fost propuși în funcție și învestiți pe 16 martie 2020.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"