NordNews
Avem ce spune

Chicu: Starea de urgență va fi extinsă și după 30 iunie

Starea de urgență în domeniul sănătății publice va fi extinsă după 30 iunie, a declarat premierul Ion Chicu după întrevederea cu șeful statului și cu președinta Parlamentului, scrie radiochisinau.md

El a precizat că mâine Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică se va întruni în ședință și va discuta această posibilitate.

Ion Chicu a menționat că săptămâna precedentă numărul de îmbolnăviri a fost cel mai mare de la începutul pandemiei.

Am avut recorduri absolute săptămâna trecută pe plan mondial și în Republica Moldova. Este clar că o dată cu reluarea activităților economice, numărul acestor cazuri crește. E important ca sistemul medical să facă față, au mai fost făcute locuri în spitale. Avem ocupate 50-55% din paturi din spitale, mai complicată e situația în sistemul medical, care este cu adevărat extenuat. Aveți, vă rog, grijă de sănătatea dvs. Dacă nu veți fi disciplinați, nu vom trece peste această pandemie”.

Ion Chicu a mai spus că săptămâna trecută au fost recorduri absolute la infectările cu noul coronavirus și în alte țări și a subliniat de câteva ori că o situație similară ar fi peste tot în lume.

Potrivit premierului, după ce a fost majorat numărul de locuri în spitale, în prezent acestea sunt ocupate în proporție de 50-55 la sută, dar a accentuat că este deficit de personal medical, care este extenuat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"