NordNews
Avem ce spune

China a depistat urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate provenite din Brazilia

În oraşul chinez Shenzhen, autorităţile au detectat urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate importate din Brazilia, informează joi presa locală citată de EFE, scrie agerpres.ro

Centrul local pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a precizat că a găsit urmele pe suprafaţa unuia dintre produse şi că testele de acid nucleic viral prezent în probă au ieşit pozitive, potrivit ziarului Global Times.
Prin urmare, întregul personal care ar fi putut intra în contact cu acest produs a fost supus testelor COVID-19 care deocamdată au ieşit negative.
Pe de altă parte, loturile vândute din acest produs au fost date în urmărire şi confiscate de autorităţi, potrivit ziarului.
Autorităţile au recomandat consumatorilor să fie atenţi când cumpără carne şi fructe de mare din import şi „să fie precauţi pentru a reduce riscurile de infecţie”.
Nu este primul caz de acest fel, având în vedere că miercuri, în oraşul Wuhu au fost găsite urme de coronavirus în pachete de creveţi importate din Ecuador, în timp ce în oraşul portuar Shandong au fost detectate urme pe ambalajul unor peşti congelaţi.
În data de 10 iulie, China a suspendat importurile de creveţi albi congelaţi de la trei firme ecuadoriene după ce au fost descoperite resturi ale virusului pe ambalajele acestora, anunţase atunci Administraţia Generală a Vămilor.
Televiziunea naţională CCTV a informat marţi că un restaurant din Wuhu depozitase ambalajele contaminate într-un congelator după ce le achiziţionase şi că toate localurile din oraş care comandaseră astfel de produse au fost sigilate

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"