NordNews
Avem ce spune

China a lansat aplicația care îți spune dacă ai fost în pericol să contactezi coronavirusul

China a lansat o aplicație care le permite utilizatorilor să verifice dacă au fost în pericol să contacteze coronavirusul. Această aplicație le spune dacă au fost în apropierea unei persoane contaminate sau suspectă de temutul virus, informează digi24.ro.

Persoanelor identificate ca fiind în pericol li se recomandă să rămână acasă și să informeze autoritățile medicale locale. Tehnologia vine în ajutorul guvernului chinez pentru supravegherea populației sale.
Odată ce noua aplicație este înregistrată cu un număr de telefon, utilizatorii sunt rugați să introducă numele și codul numeric personal. Apoi, aceștia pot solicita informații dacă au fost în apropierea cuiva infectat cu virusul.
Aplicația a fost dezvoltată în comun de departamente ale guvernului chinez și China Electronics Technology Group Corporation, iar datele sunt furnizate de autoritățile din sănătate și transport.
Deși guvernul chinez impune o supraveghere sporită asupra populației, în acest caz experții în domeniu sugerează faptul că cetățenii nu văd această decizie ca fiind una controversată.
„În China și în toată Asia datele nu sunt văzute ca fiind ceva secret, ci ca pe ceva ce poate fi folosit. Însă, condiția este ca acestea să fie utilizate într-un mod transparent și să fie cerut acordul acolo unde este nevoie. Din perspectiva chinezilor, acesta este un serviciu cu adevărat util pentru oameni. Este un instrument cu adevărat puternic, care arată că puterea datelor poate fi folosită într-un mod constructiv”, a declarat Carolyn Bigg, expertă în domeniu.
Bilanțul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la 1.013, în timp ce numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit depășește 42.000.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata