NordNews
Avem ce spune

Chiril Lucinschi, condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare

Fostul deputat Chiril Lucinschi a fost condamnat astăzi de prima instanță la 5 ani și 6 luni de închisoare într-un penitenciar de tip semi-închis. Sentința este prin cumul, Lucinschi fiind condamnat pe trei capete de acuzare, citează Agora.md
Totodată, fostul parlamentar are interdicția de a ocupa funcții publice pe o perioadă de patru ani. La fel, instanța a admis solicitarea procurorilor privind confiscarea averii lui Lucinschi.
După pronunțarea sentinței de astăzi, lui Chiril Lucinschi i-a fost schimbată și măsura restrictivă din arest la domiciliu în eliberare provizorie sub control judiciar.
Procurorul de caz a calificat decizia drept una legală și motivată. Acesta spune că va decide dacă va face recurs la Curtea de Apel după ce va examina întreaga hotărâre a instanței.
Amintim că procurorul anticorupție Eugen Rurac a cerut un termen de detenție de șase ani și jumătate pentru fostul deputat Chiril Lucinschi, într-un penitenciar de tip semi-închis.
Potrivit rechizitoriului, Procuratura Anticorupție consideră că Lucinschi a primit de la Ilan Shor 440.000 de dolari în contul companiei IPA International în baza unor contracte fictive. Procurorii afirmă că banii ar poveni de la BEM, iar Lucinschi știa despre spălarea lor.
Fostul deputat a fost reținut pe 25 mai 2017. El se declara nevinovat și spune că nu a avut niciodată legătură cu BEM. Lucinschi spune că banii primiți de la Shor erau pentru plata unei datorii pe care primarul de Orhei o avea față de fostul deputat, fapt negat de Shor. Lucinschi afirmă că nu putea ști de unde provin banii pe care îi transferau firmele lui Shor, considerând astfel neîntemeiată acuzația despre spălare de bani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"