NordNews
Avem ce spune

Chirtoacă despre propunerea Maiei Sandu: „ Mișcarea Unirea va participa la aceste discuții, însă nu este cazul să semnăm cu domnul Usatîi”

Candidata PAS la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a trimis o scrisoare către alți 5 candidați, pentru a colabora în cadrul primului tur de scrutin în vederea prevenirii unor eventuale fraude în alegeri, transmite cotidianul.md.

Potrivit lui Chirtoacă, scrisoarea a mai fost trimisă lui Renato Usatîi, Andrei Năstase, Octavian Țîcu și Tudor Deliu.

„Propune o întrevedere între 6 candidați, sau partide, pentru a preveni frauda. A fost adresată la 6 din 8, fără Dodon și Ivanov”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul unei emisiuni de la postul N4.

El susține că cei din Mișcarea Unirea va participa la aceste discuții, întrucât chiar Chirtoacă a venit cu o propunere în acest sens, anterior. Colaborarea s-ar limita la asigurarea tuturor secțiilor de vot cu suficienți observatori din partea celor 6 candidați.

Un coleg a spus că nu este cazul să semnăm cu domnul Usatîi. Și eu sunt de acord cu acest punct de vedere”, a mai precizat Chirtoacă.

Anterior, Maia Sandu, Renato Usatîi, Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu și Tudor Deliu au semnat o scrisoare către structurile europene, prin care semnalau tentative de fraudare a scrutinului prezidențial.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"