NordNews
Avem ce spune

Chirtoacă s-ar putea retrage din politică după alegerile prezidențiale

Liderul Mișcării Politice Unirea, Dorin Chirtoacă a declarat că s-ar putea retrage de pe arena politică după alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie. Asta în cazul în care va acumula mai puține voturi decât în scrutinul din 20 octombrie 2019 la alegerile locale. Acesta a menționat că dacă nu se va observa o creștere a susținerii din partea populației va face „un pas înapoi”.

„În cazul în care numărul de voturi absolut, care va fi dat de cetățeni pentru mine, va fi mai mic decât numărul de voturi la alegerile pentru primăria Chișinău de anul trecut, atunci voi lua în calcul următoarele opțiuni: 1.susținerea unui alt lider din cadrul Mișcării UNIREA, 2.retragerea pentru o perioadă din prim-planul politicii, 3.renunțarea la funcția de președinte a Partidului Liberal, 4.retragerea în general din politică”, a declarat candidatul la șefia statului.”

Potrivit rezultatelor alegerilor locale din 2019, în lupta pentru primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, candidat din Partidul Liberal a acumulat 22 885 de voturi, din 225 397 numărul total de voturi valabil exprimate. Astfel, acesta a acumulat 10,15% din voturi.

Scrutinul prezidențial este planificat pentru 1 noiembrie. Până în prezent, CEC  a aprobat înregistrarea a opt candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata