Autoritățile municipiului Chișinău ar putea reveni la impunerea restricțiilor anti-COVID-19, dacă numărul cazurilor de infecție va crește, iar oamenii nu vor fi prudenți. Astfel, conform primarului Ion Ceban, există riscul ca piețile să fie din nou închise, iar transportul public sistat, transmite  deschide.md

„Dacă nu vom purta măști, nu vom păstra distanța și regulile recomandate de medici, vom fi nevoiți ca Chișinăul să revină la noi măsuri restrictive. Și asta ar însemna ceea ce ne recomandă specialiștii, închiderea piețelor, sistarea transportului public, revenirea la lucrul online.Asta din motivul că numărul bolnavilor cu coronavirus este în creștere. Astăzi, am avut o ședință cu responsabilii, unde am discutat despre situația actuală, dar și despre majorarea capacitaății spitalelor în ceea ce privește internarea pacienților”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

Amintim că în ultimele săptămâni numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a crescut semnificativ. În fiecare zi se atestă peste 1000 de cazuri noi. Epidemiologii susțin că Europa ar fi intrat în ce de-al doilea val de pandemie. Totodată, mai multe stat europene au revenit la impunerea restricțiilor.