NordNews
Avem ce spune

Cimitirul eroilor români din Fălești, vandalizat. Un fost deputat socialist toarnă gaz pe foc

Cimitirul eroilor români dezrobitori de la Fălești a fost vandalizat. Din imaginile care au fost  publicate pe o rețe de socializare se vede că pe crucile din cimitir au fost desenate svastica, dar și literele „V” și „Z”, care reprezintă simbolurile agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.

Fostul deputat socialist, Oleg Savva a venit cu o reacție la cele întâmplate. Pe pagina sa de facebook, acesta a scris că actul de vandalism este o consecință a deciziei parlamentului de a interzice pe teritoriul Republicii Moldova literele „V” și „Z” dar și panglica Sfântului Gheorghe.

Menționăm că, în anul 2020 Consiliul Raional Fălești a luat decizia de a edifica un monument dedicat eroilor români dezrobitori. Decizia consiliului a pus pe jar conducerea socialistă a raionului dar și pe unii deputați ai Partidului Socialiștilor. Deputatul socialist Oleg Savva l-a luat pe președintele raionului Fălești, Sergiu Fântână, colegul său de partid și au mers la fața locului, acuzând că cimitirul fascist ar fi fost construit ilegal.

Amintim că, Cimitirul eroilor români dezrobitori a fost inaugurat la Fălești anul trecut, la împlinirea a 80 de ani de la eliberarea Basarabiei de către armata română.

La eveniment au participat Consulul General al României la Bălţi, Petrişor Dumitrescu și vicepreşedintele raionului Făleşti, Veaceslav Tambur.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"